Всички въпроси за армията, свързани с пари, винаги са срещали подкрепата на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър. Това каза на брифинг в парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
"Точно затова нещата започнаха да се случват", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

"По-добре е, когато се случват подобни инциденти е да помислим как заедно можем да направим повече за отбраната“, заяви Каракачанов.

Той поясни, че всички мероприятия в Министерство на отбраната са отменени. „Нека да уважим паметта на тези български офицери, защото те не са само част от пейзажа и хрониката на загиналите в Българската армия. Те са млади хора. Хора, които са можели, след като са завършили Военновъздушното училище, по време на бурните времена през 90-те години, да си намерят много добре платена работа навсякъде, не само те, но всички, които продължават да носят униформите на българската авиация. Заслужават нашето уважение“, посочи военният министър. 

"Падналият хеликоптер в Крумово е най-новият от старата техника, получен е през октомври 1999 г. Когато се случи трагедия като тази в Крумово, трябва да помислим какво трябва да се случи оттук нататък“, каза още вицепремиерът.
Според него много е лесно да се връщаме назад, тъй като всеки може да посочи виновници от 1990 г. насам. Каракачанов обърна внимание, че реалната модернизация на армията е започнала в предишното правителство, а преди дни парламентът е гласувал двата проекта за модернизация на армията.

„Позволете ми пред вас в Народното събрание да изразя моите съболезнование към двамата загинали в авиацията и да пожелая бързо оздравяване на офицерския кандидат, който е под лекарско наблюдение и към момента няма опасност за живота му“, каза Каракачанов.

По думите му пострадалият е контактен и това, което си спомня е, че докато е изтеглял въжето и това го е спасило, хеликоптерът е започнал да се върти. „Падането е станало точно за 2 секунди. От удара са загинали двамата пилоти, техникът е оцелял“, заяви Каракачанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ