Не искаме оставката на президента, искаме да говорим с него. Той е и наш президент, не само на БСП. Това е моят президент, но искам да бъда и аз неговият гражданин на България. Това заяви в "Здравей, България" Цвета Караянчева, народен представител от партия ГЕРБ.
"Нека спре военната реторика. Той е държавният глава на България. Никой не ми дава разрешение да говоря така, просто изразявам мнение. Конфликт няма. Ние не сме в парламента, за да се обичаме, няма да се женим. Става въпрос за процедура, с която ще бъдат пръснати пари на българските данъкоплатци. Никой не заявявал, че всичко е насочено срещу президента", добави Караянчева.

"Аз разбирам, че президентът е военен, но той трябваше да остави своята униформа в гардеробра си. Нима той иска онзи парламент преди 89-та година. Сега е демокрация. Какво значи беквокали - това обида ли е или комплимент към нас. Беквокал е Азис. Да пита жена си, която публично призна, че обича да го слуша, заяви Караянчева. 

"Не живеем в Северна Корея да ни казва някой какво да правим. Няма да си затворя устата да питам. Като трябва да споделя и кажа нещо, никой не може да ме спре", добави тя.

Караянчева коментира и оставката на Делян Добрев: "Той е много честен човек и голям професионалист. Това, което се случи беше изключително спонтанно. Парламентът много ще загуби, ако той си отиде. Той е много качествен човек, получава подкрепа от много синдикати и организации. Активистите на БСП обикалят по районите и се опитват да атакуват представителите от съответните райони. Държавата в момента върви и дава средства. Ето сега например даваме на пенсионерите, даваме за инфраструктура за образование, а ние 4 дни трябва да се занимаваме с Хасково. Госпожа Елена Йончева ще я коментирам, когато излезе с такава схемичка като в Хасково за Каварна. Аз лично няма да гласувам оставката на господин Добрев", каза тя.