"Няма как Бюджетна комисия да променя Наказателния кодекс. Това е абсолютно недопустимо.

Може ли да нямаме становище на Правна комисия? Да нямаме становище на министъра на правосъдието? Нито една от заинтересованите страни не се е изказала по член 251 от Наказателния кодекс, който се промени по същество от Бюджетна комисия", това каза икономистът и бивш депутат от "Има такъв народ" (ИТН) Любомир Каримански по Nova News.

"България обаче има и положителни страни. Валутният борд и данъчната система, но те са абсолютно недостатъчни. Много от инвеститорите предпочитат да си плащат по-високи данъци, но да имат предвидимост.

Защото, представете си в период от една година да плащате нисък данък, но да нямате никаква предвидимост следващата година. Какво може да стане и дали няма да ви се открадне бизнес.

Ето това е в България проблемът и върху това не се работи. Имаме само една фасада, която не е изпълнена с никакво съдържание от гледна точка на промяна на някой от законите и другата част прилагане на много по-голяма част от тези закони. Защото и в момента се правят промени", посочи той. 

По думите му трябва да сме убедени, че правото на собственост в България е напълно защитена от правосъдната система.

"Докладът на института "Фрейзер" акцентира именно на ненакърнимостта на частната собственост и безпристрастността на съдилищата. Те са един от основните фактори, които свалят българския резултат.  Един инвеститор иска да има устойчивост на това, което инвестира като процес, и след това вече като реализация на стоката, която може да пласира на различните пазари", смята Каримански.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук