Не веднъж съм казвал, че речникът на Валери Симеонов е доста експресивен. Казусът със ски-пистите се търкаля 10 години. Българското общество очаква решение. Дори и да се каже, че няма да се прави нищо. Тази ситуация на вечно чакане е подразнило вицепремиерът. За саботаж не можем да говорим. Следва да се вземе решението, независимо, че една малка група обикаля по улицата и се опитва да контролира тези проекти, каза Карлос Контрера в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

„ГЕРБ не са имали достатъчно поддръжка. На 28 декември този въпрос трябва да се реши финално в МС.  Ние се държим в изключително добро темпо и като коалиция и като управление. Докато правителството си върши работата, ще вървим заедно в посоката, в която сме се разбрали. Изминалите  месеци показват, че по един съвсем нов начин се случва управлението. Няма основания да се случват преформатиранията, които са желани от други партии”, категоричен беше той.

По темата за вота на недоверие, Карлос Контрера сподели:

„Трудно ми е да коментирам хаотичните действия на БСП и ДПС. Те са непредсказуеми.  Лично ако трябва да споделя, много е възможно и на 17 януари да не се случи нищо. Пътища, по които са тръгнали да се обединяват, не съвпадат. БСП искат пълен демонтаж на правителството, докато ДПС искат да бъдат изгонени Патриотите. Това е политически абсурдно. Не съм сигурен, че ще се финализират разговорите за вот на недоверие. Темата му е избрана на пленума на БСП и ДПС не са длъжни да се съобразят с него”.