Касиерката на Плевенската филхармония Ваня Михова е скрила билетите за предстоящия концерт на примата на родната естрада Лили Иванова в Плевен - в това я обвини публично пиарът на звездата Николай Недеков.

Недеков хвърли обвиненията си първо в личния си профил във Фейсбук. Той качи публикация, описваща случая с непродадените билети, което малко по-късно се превърна в мегаскандал.

Според дясната ръка на примата концертът й в Плевен е бил буквално саботиран от чиновничката, която работела на касата на Плевенската филхармония.

"Потрес. Рядко пиша във връзка потреса си за избрани обстановки, които ни заобикалят в България и връзките сред хората! Но това, което ми се случи през днешния ден, ме раздруса. В работата си с Лили Иванова съм привикнал да срещам всевъзможни нагли и недостойни действия по отношение на нея или екипа й.

Накратко: Сайтът на Благо Солов, който продава билети за Турне 2023 година на Лили Иванова, има подписан договор с Плевенска филхармония от дата 12 май 2023 г. за продажба на билети за всички събития на физическата каса на филхармонията в гр. Плевен, като договорът е възмезден и Плевенската филхармония получава избран % от всеки продаден билет като заплащане.

Във въпросната физическа каса чиновник на държавната институция е Ваня Михова - дама на предпенсионна възраст с дълготраен опит в продажбата на билети", обяснява случката г-н Недеков в социалните мрежи.

Той коментира пред Телеграф, че според него г-жа Михова е саботирала напълно съзнателно продажбата на билетите.

"Тя върти частен бизнес на работното си място, като продава билети за всевъзможни частни културни събития в Плевен, в момента в който получава заплата от държавната Плевенска филхармония", твърди Недеков. Според него ситуацията не бива да бъде подмината, защото извън частното тя има обществен характер и касае всякакъв вид бюрокрация в институциите.

„Ние всички чрез данъците плащаме заплатите на подобни държавни служители“, добави още мениджърът.

Според него оправданието, че имала повече свободно време и можела между редовните събития да продава и билети от частен характер за него било недопустимо. „Представете си гвардейците и те имат свободно време, все едно докато пазят президентството, да си отворят сергия за гащи и чорапи отпред, това не е сериозно“, добави той.

Какво казва касиерката Ваня Михова

„Никога не съм имала договор нито аз, нито филхармонията за продажба на билети за концерта на Лили Иванова. Много я харесвам и бих продавала билети с голяма радост, но никой никога не ми е предлагал дори“, обясни тя. Според нея грозното обвинение на пиара на Лили Иванова срещу нея било опит той да си измие ръцете с нея за това, че за концерта нямало достатъчно продажби.

Г-жа Михова обясни, че над 10 години работи като касиер към Плевенската  филхармония, хората я познават, че е честен и отговорен човек. За нея това било ужасен удар по репутацията й. „Аз съм болна жена, Цяла нощ не съм спала след тези грозни сцени. Днес съм на успокоителни“, разказа още тя.

Тя каза, че нейни познати вече са се опитали да разговарят с пиара на Лили, за да свали публикацията си в мрежата, но той е отказал да го направи. „Обмислям да го съдя, консултирах се с адвокат. Ако не махне това, което е написал от интернет и ако не ми се извини публично, ще го съдя”, добави Ваня.

„Да заповяда“ - така отговори на заплахата Николай Недеков. Той обясни, че няма да свали поста, защото това е неговото мнение и позиция, която е подкрепена с факти и аргументи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук