Словесни престрелки в ефира на телевизия СКАТ си размениха уволненият от Нова телевизия Георги Коритаров и журналистът Кеворк Кеворкян. Коритаров бе гост в студиото, а Кеворкян се включи по телефона.
Кеворкян се закани да заведе дело за оклеветяване срещу Георги Коритаров, след като бившият водещ от Нова телевизия свърза уволнението си с публикация в жълт вестник, в която се казва, че журналистът се опитал да изнуди директора на „Лукойл“ Валентин Златев за сделка с имоти край Самоков, от която щял да вземе тлъста комисиона. Според Коритаров това едва ли било случайно, тъй като се говорело, че Кеворкян е сред акционерите във вестник "Уикенд". Господин Всяка неделя от своя страна се закани, че ще даде Коритаров на съд.

Кеворкян упрекна Коритаров, че е канил в студиото си съмнителни хора, за да говорят против ДПС и обвиняеми като Брендо, за “да си остри молива върху главата на Румен Петков” и всъщност само имитира плурализъм и използва екрана да злепоставя.

Беше коментирана и статията на Кеворкян за Коритаров. "Хванат за топките, Коритаров не направи две неща - много важни, и дори съдбоносни за него. Той реши, както винаги, да манипулира - в случая обаче го стори със себе си. Какво не направи. Не показа и не коментира първи писмото на шефа на „Лукойл" Валентин Златев, което го обвинява в рекет - вместо това той се направи, че то не съществува, и се опита да внуши на публиката, че е уволнен заради публикация на „жълт" вестник. Не даде под съд Златев за клевета. В този момент всичко приключи и Коритаров отиде в канализацията", посочва Кеворкян. "Моите топки са железни и високоволтови, и който ги хване - умира", контрира Коритаров. 

Кеворкян нарече Коритаров “безхарактерен човек” и "дребосък". “Сега си изоставен. Сега си една парясница, никой не те иска”, продължи атаката Кеворкян.
Коритаров е “едно малко кално човече, не е човек, който да представлява някакъв интерес”, отсече още Г-н Всяка неделя.  “Ти си един наивник, тръгнал си да рекетираш един от олигарсите в България”, каза още Кеворкян. 

Коритаров от своя страна категорично отрече да е рекетирал известния бизнесмен Златев.
Кеворкян на няколко пъти попита Коритаров защо не съди Валентин Златев, но уволненият водещ заяви, че предпочита той да бъде подведен под отговорност.  Той обясни, че  ако бъде подведен под отговорност от Златев за рекет, е готов да застане пред съда. Но на мен с българския съд не ми се занимава, каза Коритаров.


Гост на дискусионното студио по СКАТ тази вечер ще бъде Кеворк Кеворкян. /БЛИЦ