С Любо Киров имаме добри отношения и той ми е приятел. Той сам казва, че нямаме конфликт. Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV рапърът Ицо Хазарта относно спора за помощите от държавата към музикантите. 

"2021 година, след като водихме разговор защо трябва да се слагат ваксини, сега водим разговор защо трябва да се плащат данъци. После може би ще обсъдим защо трябва човек да си мие ръцете", иронично поде той. 

"Данъци трябва да се плащат, защото така работи държавата. Когато направихме нашия лейбъл, това бе един от начините, с които да привлечем артисти. Обещавахме им да им помогнем с авторски права и да ги насочим към счетоводители. Те обаче роптаеха, че трябва да си плащат данъците, защото са творци", каза Хазарта. 

"Добре, творецо, ама като утре ти потрябва линейка или ти трябва лампа на улицата, какво ще правиш. То е безплатно, ама някой трябва да плати", каза Хазарта. 

"Изразяването на различни мнения не е конфликт. Аз изразих мнение и се аргументирах. Навсякъде в Европа държавите подпомагат и компенсират бизнесите на хората, които са пострадали от ковид епидемията. Държавата не дава помощи, те се плащат на хора с увреждания. Когато обаче държавата забрани човек да упражнява дейността си, тя трябва да те компенсира", смята той. 

"Начинът, по който се доказва какво си загубил, става с данъчна декларация. Става въпрос за доходът от музика. Доходите ми от телевизията, искам да подчертая, че са 1/20 от това, което изкарвам принципно", подчерта рапърът. 

"За всяка помощ трябва да има критерии. Вие може да решите да се снимате с една балалайка и да поискате 4000 лева", каза той. 

Според него музикантите трябва да са независими и свободни в едно общество, а не да са заобиколили началника с тъжен поглед и молба за помощ. 

"Преди 10 години си позволих да участвам в предизборен концерт и понесох много критики. Искам обаче да кажа на всички изпълнители, които бяха в заседателната зала следното - давате ли си сметка, че вас ви навряха много по-силно в една предизборна кампания, макар вие да не го искате", каза той. 

"Защо 20 дни преди изборите правят тези промени? Началникът веднага реши да даде. По-лесно е да се разсърдят на мен, а не на началникът, който дава", добави Хазарта. 

Според него всеки човек сам избира своята съдба. "Бих приел да дадат помощ на възрастни хора или хора с увреждания. Здрав и прав човек може да получи компенсации, но ако покаже какво е загубил. С данъчна декларация може да докаже това", каза изпълнителят. 

"Написал съм около 60 песни, мои и на "ЪпрурТ". Около 90% от песните ни не ги въртят, знаете ли защо? Защото не са достатъчно добри. Хората ме знаят със 7-8 песни", заяви музикантът.