Този плод е полезен не само в пресен, но и в сушен вид. Най-подходящи за сушене са плодовете със светложълт цвят. В процеса на сушене количеството белтъчини в смокините нараства до 3-6%, а захарите до 50-70%.

Смокините помагат на бременни жени и хора с хипертония

За сравнение пресните смокини съдържат само 1% белтъчини и 15-20% захари. Природните и естествени захари се усвояват лесно от нашия организъм.

Сушените смокини са способни многократно да увеличат изработваната от нашия организъм енергия; подобряват настроението, работоспособността и умствената дейност.

Сушените смокини съдържат огромно количество съединителна тъкан, а това запазва усещането за насищане за дълго време и подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Старинната рецепта, която се прилага от хилядолетия за оздравяване на организма и засилване на физическите и умствени способности, както и за лечение на много заболявания четете на Zdrave.to