Времето наистина се чална - редува студ, дъжд и гръмотевици с жега. Доказателството е прогнозата на синоптиците за следващите седем дни. Новата седмица ще започне с по-хладно време. Ще има и слънце, но и превалявания от дъжд. 

В понеделник – 8 май ще има разкъсана облачност, очакват се превалявания на места и с гръмотевици. Дневните температури ще бъдат между 16 и 22 градуса, за София около 16 градуса. 

Във вторник – 9 май, отново ще бъде хладно и дъждовно. Валежи, но без гръмотевици, се очакват повече като количество в Централна и Североизточна България. Температурите остават между 15 и 20 градуса. 

В сряда – 10 май, циклонът, който донесе повече дъжд, ще се изтегли на североизток и само в някои области на Североизточна България се очакват слаби валежи. Над останалата част от страната ще се изясни до слънчево време, но все още ще бъде хладно. Минималните температури ще бъдат между 5 и 9 градуса, а максималните между 12 и 19 градуса, като по-хладно ще бъде в районите със слаби превалявания – в Североизточна България – между 12 и 16 градуса. В Западна България температурите ще бъдат между 16 и 18 градуса, в Централна и Южна България до 21 градуса. 

От четвъртък времето ще се стабилизира, ще бъде по-често слънчево и температурите ще се вдигнат с няколко градуса. Максималните ще бъдат между 22 и 25 градуса. Сутринта ще бъде студено – около 4-5 градуса, на места до 7 градуса. 

В петък – 12 май ще има значителна облачност предимно в Западна и Северна България, без валежи и ще остане топло с температури до 25-27 градуса. 

В събота – 13 май ще се затопли още, ще има разкъсана облачност. Температурите ще бъдат с летни стойности – до около 29 градуса. 

В неделя – 14 май, съществена промяна на времето не се очаква – топло и предимно слънчево, само на места в Северозападна България може слабо да превали. Дневните температури остават между 25 и 29 градуса, за София около 25 градуса. 

А какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.

Източник: БГНЕС