Аквапаркът в Благоевград потъна в разруха. Водният атракцион, който доскоро ежедневно събираше стотици плажуващи през летните месеци, е неузнаваем и за поредна година няма да отвори врати, пише struma.com.


Гледката е меко казано потресаваща - от любимо място за отдих, мястото вече напомня гледка като от Чернобил. Стопаните на "Аквапарк" Благоевград тотално са вдигнали ръце - занемарили са обекта и не го поддържат по никакъв начин.

 

За окаяното му състояние заслуга имат също времето и метеорологичните условия, но най-вече вандалите, които очевидно изпитват огромно удоволствие да рушат мястото, на което до миналото лято благоевградчани намираха спасение от летните горещини.

Вечер плажът се превръща в сборище на наркомани и гамени, а днес там могат да се видят само изпочупени душове, басейн, пълен с тиня, купища боклуци и следи, напомнящи за някогашното съществуване на аквапарка. 

 

Припомняме, че новината за затварянето му дойде през юни миналата година, когато стопаните на "Аквапарк" Благоевград поискаха разваляне на концесията за плажа. В разгара на лятото бизнесменът Николай Галчев поиска да прекрати договорът с Община Благоевград, който бе за срок от 30 години и по силата на който той трябваше да стопанисва открития и закрития басейн.

 

Разваляна на 30-годишната концесия бе поискано още през 2011 и 2014 година, но местните парламентаристи не подкрепиха промяна на правната форма на концесионера "Аквапарк" ЕАД.

В последните години откритият басей бе отдаван под наем на бизнесмена В. Димитров, но изглежда приходите, които той е реализирал от обекта, не са били достатъчно, за да покрият разходите и годишната концесионна такса, което доведе до окончателното му затваряне.