Юбилейната топка и биографична книга за Христо Стоичков, трико на олимпийския шампион Армен Назарян, както и маратонки на актьора Камен Донев, с които е изиграл над 250 представления, са само част предметите, които ще се продават на търг в името на благотворителна кауза на конкурса за красота „Мис Армения България 2017“.
Събитието е организирано от Съюза на арменците в Европа-клон България, а каузата, зад която застават, са семействата с репродуктивни проблеми.

Конкурсът ще се проведе на 7 октомври /събота/, в клуб Galaxy, гр. Пловдив, с начало 19:00 ч.  Участничките  са 11 красиви арменки, внимателно подбрани от цялата страна. Те ще дефилират в задължителните три кръга: със спортно-елегантни дрехи, с официални рокли и с арменски народни носии. В кръга с народни носии те ще изпълнят и специална хореография под звуците на арменска музика.

Присъстващите ще се потопят изцяло в духа на древната страна, благодарение на организаторите, които са се погрижили за цялостното изживяване-от арменските сладки, които ще посрещат гостите на входа до кратък филм, който ще визуализира красотите на Армения.

Кулминацията на вечерта ще бъде коронясването на новата „Мис Армения България 2017“, а сред журито, натоварено с тази задача, са актрисата Радина Думанян, моделът Венета Харизанова, д-р Ангел Енчев, шампионите Йордан Йовчев и Армен Назарян, и др.