Прокълната къща стои зад касапницата в пловдивското село Рогош, която отне живота на трима души. Както БЛИЦ писа по три различни версии работят разследващите. Основна е имотен спор.

Свидетел проговори за тройното убийство, потресло пловдивското село Рогош, работи се по 3 версии

Тройно убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първоначални данни стрелецът е техен роднина, а тройното убийство е извършено след скандал за наследство. Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка. 

Първа версия за жестокото убийство с три трупа в Пловдивско СНИМКИ

Причината за спора е кой да наследи къща. 

Основната е, че стрелецът, който според местните се казва Николай, и застреляните баща и двамата му сина, са се скарали жестоко заради къщата. Спорът имал дълга история, като вчера ескалирал до краен предел. Така Николай извадил оръжие и гръмнал трима души.

Друг мотив за тройното убийство, по който се работи, е финансов. Версията гласи, че в центъра на спора били пари, дължими от едната страна към другата.

Третата версия, която е най-малко вероятно, е употреба на голямо количество алкохол и висок градус, които довели до острия конфликт, завършил с изстрели и много пролята кръв.

Извънредно! Тройно убийство в пловдивско село

“Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях”, разказват очевидци.

“Стрелецът е задържан. Полицията продължава действия по разследване на случая”, каза Величка Величкова, кмет на село Рогош. 

По думите й в семейството имало напрежение в семейството.  

Прокуратурата и МВР отказват коментар по случая.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук