Бях на море малко - на плаж Корал - то се чу. Това отговори на въпроса къде се е загубил тези дни бившият премиер Кирил Петков.

"Офертата е в рамките на рамковия договор и е задължителна. 7-те танкета бяха със 70 $ по ниска цена. Ние искахме новото правителство да прецени какво да прави и заради това не подписахме през последните дни на правителството. Да не казват после вие подписахте на скъпия газ.",коментира Петков пред Нова ТВ по повод казуса с газа.

"За 24 часа Газпром спря подаването на газ. Ако тогава в средата на най-голямата криза успяхме да паркираме корабите, значи нищо няма страшно.", категоричен е той.

"Ако цената на корабите е към 30 евро по евтина, разгазификацията няма да е повече от 10 евро. Ние сме договорили към 20 евро по-ниска цена. ", обясни лидерът на ПП.

"Това, което твърдя е, че ако до 19.08 не се заключи октомврийският, или ноемврийският кораб - това вече е опасно.", смята той.

"4 пъти ще бъде по-евтин газът, ако влезе в експоатация гръцката връзка. Ние когато завъртяхме крана - там налягането беше вече 40 бала - газ имаше.", каза Петков.

"В момента гърците са си придвижили хартията, от нас се иска акт 15 и акт 16."

"Всеки ден Булгаргаз продължава да казва на Газпром - Имаме си договр - пуснете ни газа. Когато аз отидох да преговарям, аз не съм говорил с посредници за препродаване на руски газ. Газът не е спрял за българските потребители.", твърди Петков.

"В никакъв случай не ползваме руски газ. Проблема не са рублите. Мен най-много ме е страх, че ако разчитаме на Газпром, те могат да решат през средата на отоплителния сезон да ни спрат газа с някакво оправдание.", каза бившият премиер.

"Ако България не е зависима от Газпром - това е най-добрата опция за нас.", смята той.

"Аз не гледам срещу президента. Въпроса е да се правят правилните неща за България. За мен би било трагично да се откажем от газа и да платим в рубли. Като слушах глупостите, които се изсипаха, слава богу, нашето правителство беше там и смятам, че много добре се справихме.", каза Петков.

"Президента няма да се явява на изборите, той не ни е опонент. А Борисов трябва да се пенсионира, защото пречи на ГЕРБ да се реформира. Дори европейските лидери ми го казаха на масата в Брюксел. Казаха, че това е истинската причина да не ни приемат в Шенген.", заключи той.

"План А ни е да се сформираме 121 депутати, което според мен е много реално. План Б ни е да сме в ялова коалиция с троянски кон като Слави. ", обясни Петков. "В момента си правим социология с ДБ дали да се явим заедно или поотделно на изборите."

"Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат се опитваш да ги залееш с жълтина. Всичко това около Лена беше ужасно. Някакъв ъгъл и кадър сложи целия фокус на това държи ли ме или не Лена за ръката."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук