57-годишният бизнесмен от град Левски Кирил Костадинов, известен като Киро Чейнджа или Киро Бастуна е бил пребит до смърт заради 70 000 в плик и много скапоценности. Трима маскирани нахлули в дома му около 3 след полунощ в последния ден на годината, след като преди това разбили две врати на къщата му, съобщава подробности "Телеграф".
Последвал жесток побой с колове и бухалки над него и жена му, които били налгани, докато са в леглото. След като Кирил изпаднал в кома, бандитите взели около 70 бона, които били в плик в дома му. Освен парите са били задигнати и близо 5 килограма злато, съобщават криминалисти. 

Съпругата на Кирил успява да подаде сигнал в 3:10 ч. на спешния телефон. Двамата били транспортирани първо в болницата в Левски, а оттам в Университетката болница в Плевен. През цялото време Чейнджа бил в състояние на кома, от което така и не излязъл. Съпругата му е жива, но също е имало риск за живота й. 

Извършителите са имали предварителна информация, че Костадинов е направил успешна сделка преди седмица и разполага с голяма сума. Били са улеснени, защото едноетажната къща не се охранява от СОТи камери. 

Макар че в Левски отричат Костадинов да е бил лихвар, полицията разполага с информация, че е помагал на съгражданите си с пари срещу лихва. Освен това при криминалистите е стигнала информация, че т.нар. бизнесмен е помагал избирателно на групи за телефонни измами, като ги финансирал. Засега версията, че убийството е поръчано от длъжник остава на заден план.

"Не е било планирано той да бъде убиван, това е класически грабеж с предварителна информация за голяма сума", коментира участник в разследването. Смята, че Костадинов е бил нападнат още същия ден, в който е изкарал парите, а извършителите са го проследили след това до дома му.

Хората в Левски казват, че това не е първият подобен случай на брутално нападение. Досега няколко пъти било обирано местното златарско ателие, а наскоро на улицата била нападната и пребита жена, която късно вечерта се прибирала от работа. 

Хора от Лески разказаха, че Костадинов никога не е парадирал с висок стандарт на живо. Винаги носел парите, които изкарвал от търговия със злато  в плук, карал старо "Ауди" 80. Не живеел и в палат като някои заможни жители на града. Никой не се е оплаквал от него, че му е взел жилището или го е натискал да връща пари. Има дъщеря, която е бременна. Очаква се погребението да е утре. 

Полицията е задържала няколко души последните 24 часа, но няма задържани с повдигнати обвинения.