С потрошени стъкла осъмна хранителният магазин пред кметството в шуменското село Върбяне. Извършителят се оказал кметът на селото Николай Найденов, който нанесъл щетите с камиона си, разказа пред shumenonline.bg собственичката на магазина Добринка Георгиева.

„В неделя вечерта бях в банята, когато чух охранителната сигнализация. Със страх слязох до магазина, но не видях нищо нередно и се прибрах. Чак на сутринта разбрах какво е станало, като отворих магазина.

Камионът на кмета беше отсреща, не знам как го е отървал, ударил е прозореца със задницата“, показа пораженията Добринка, която 40 години прехранва семейството си със спечеленото от магазина.В следствие на удара е изкъртена дограмата, счупен е и един от хладилниците.

Жената подала сигнал на спешния телефон 112 още същия ден. Пристигналите на място полицаи цял час чакали кметската секретарка да дойде, за да осигури достъп до мониторите на 7-те камери, които записват денонощно всяко едно движение на площада на селото.Кметът пък благоволил да се появи чак по обяд.

От пресцентъра на полицията потвърдиха за случая и заявиха, че сигналът към тях е за пътнотранспортно произшествие с напуснал водач, който по-късно бил установен. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата.

Магазинът няма застраховка, а Добринка се надява щетите да поеме кметът, който поел ангажимент да ги поправи, ако жената изтегли документите от си от застрахователя, при който е сключена гражданската отговорност на камион.

Хората от селото разказват, че се страхуват от кмета си, който се хвалел с близки контакти с кметове от областта. Селският управник, често се заканвал, че „ще си влезе в ролята на кмет и ще затвори магазина“.

„Имала съм много сблъсъци с него, дори веднъж стана да ме удря“, сподели Добринка.

Кметът не е открит за коментар. Той е в отпуск до 24 март.