Кметът на Бургас Димитър Николов, наричан от учениците „Чичо Кмет”, намери интересен начин, за да съобщи, че грипна ваканция няма да има.

Градоначалникът използва профила си в Инстаграм, за да публикува снимка с 8-годишния Апостол, който е седнал на стола му и да попари мераците на някои от децата да излязат в почивка, пише "Флагман". „Скъпи ученици, дори и да беше кмет, 8-годишният Апостол Фотев също щеше да ви каже, че засега няма основание за обявяването на грипна ваканция. И това е добре, нали?

Новината, която се споделя в социалните мрежи от сайта на национална телевизия за грипна ваканция в Бургас е от миналата година. Бъдете ми здрави и приятно учение!”, написа Димитър Николов, след което последваха няколко изключително атрактивни коментара.

„Начи маняк много те харесвам като кмет обаче тва ся са празни раоти искаме си грипна не щот сме болни а щот на мързи не го ли разбирате гн кмет”, е автентичният текст на бургаски ученик.

Друг му отговаря по следния начин, отново с автентичен правопис: „Nie sme budeshteto na Bulgaria, tryabwa ni pochivka.. Zanimavame se sus testove, proekti i nqmame vreme za pochivka”.

Бургас все още е далеч от обявяването на грипна епидемия. Регистрираните болни са два пъти по-малко от минималния брой.