Спазил съм всички законови изисквания. Тече разследване по случая, имам разбира се притеснения, но нямам вина. Действал съм поред всички изисквания. Преди да закупим двете сметопочистващи машини, ОбС Първомай е гласувал.

За това, че се е явила само една фирма на обществената поръчка, не мога да отговарям. ОбС Първомай е гласувал да се купят машините, за тях сме платили общо 320 хиляди лева с ДДС. Те са сравнително нови, въпреки, че са закупени на старо. И в момента вършат много добра работа. 

Това коментира пред БЛИЦ кметът на Първомай Ангел Папазов по повод появилата се днес в медиите информация, че Специализираната прокуратура рови за корупционни  практики и в Пловдивско. БЛИЦ припомня, че преди дни зрелищно в Септември бе арестуват кметът Марин Рачев, а населението се вдигна на протест в негова защита. След това градоначалникът бе освободен с рекордно висока гаранция от 250 хиляди лева, която обжалва.

Очаква се да има още арести на кметове, каза в изявлението си говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По този повод и заради проверката Папазов каза пред БЛИЦ, че е бил викан на разпити, но не може да коментира повече, докато не приключи разследването.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ