Общинския съвет във Велинград на свое заседание миналия четвъртък, прие предложението на кмета Костадин Коев за промяна в общия устройствения план на града, с. Драгиновo и землищата им. С това решение един от емблематичните паркове на Спа столицата ни в квартал „Чепино“ срещу кафе-ресторант „Паничките“ - между бул. „Съединение“ и ул. „8 -ми март“ влиза в регулация, което предполага разрешаването на строеж върху него и изграждането на неговия терен на нов хотелски бетонен комплекс.

Още през ноември 2021г. стана публично достояние, че това е реституиран имот на един от общинските съветници в града Александър Даскалов, който в конфликт на интереси се бори със зъби и нокти семейният му имот да придобие нов статут. По закон зелените площи, каквито са на територията на парка по стария устройствен план, не могат да изменят предназначението си, в имот с възможност за застрояване.
 
От промяната в общия устройствен план ще се възползва и зам.-председателят на общинския съветник Екатерина Каферинова, която също е „замаскирала“ свои имот и в конфликт на интереси е гласувала плана да бъде приет.
 
Запознати твърдят, че най-вероятно решението, облагодетелстващо двамата общински съветници в конфликт на интереси  ще „падне“ в съда като се очаква и КПКОНПИ също да се произнесе.
 
Така обаче общинските съветници и кмета за пореден път погазват закона в името на освен на личните си интереси, но най-вероятно и на частни такива. Според велинградчани кметът Коев осигурява протекция на общинските съветници, а в замяна те щели да го подкрепят за 3-ти нов мандат по време на предстоящите избори през следващата година за нов градоначалник.
 
Друг емблематичен обект за града също е застрашен. По време на заседанието в четвъртък Общинският съвет и Кмета откриват процедура за отдаване на езерото „Клептуза“ на концесия с едно единствено концесионно предложение. Според велинградчани зад решението на Кмета за избор на конкретния концесионер се крият също негови лични интереси.
 
В сесията бе обявена и процедура по друг въпрос, предизвикал множество скандални разкрития в града - за избор на нов  управител на МБАЛ Велинград. Общинските съветници са гласували комисия, която да участва в избора на управител, която е съставена от членове за пореден път близки до отстраненият преди време от поста заради злоупотреби бивш управител на болницата д-р Жеко Чешмеджиев и Кмета.

Сред общинските съветници в комисията близки до кръга Чешмеджиев са Емил Моллов и Радослав Дилов, юрисконсулта на община Велинград Натали Видеркинска, която реално е подчинена на кмета и др. Според запознати състава на комисията реално предрешава неговия избор, а това решение е „изфабрикувано“ от Кмета и общинските съветници в конфликт на интереси.  
 
Поредните скандални решения на Кмета и Общинския съвет в града отново поставят въпроса защо компетентните институции не оказват никакъв контрол на дейността им. Така знаков за града парк и емблематично място, посещавани от хиляди туристи всяка година, ще се превърнат в поредните бетонни сиви строителни обекти.