Има едно място в Странджа, за което казват, че отидеш ли там, желанията се сбъдват, мечтите стават реалност. До това място се стига трудно, то е скътано в Странджа планина, в близост е до село Граматиково. До местността Индипасха  се стига след 11-километров горски път. Той води до планинска пътека, която вече отвежда до мистичното място в красивата Странджа, пише Флагман бг.


И погледнеш ли надолу, дъхът ти секва! Пред очите ти се открива картина на тайнственото място. Светилище, извори, скали, магическо място, за което имаш усещането, че е непорочно.Индипасха е тракийско оброчище. За него се говорят легенди повече от две хилядолетия. Казват, че тракийските жрици извършвали жертвоприношения на усойно място в самото сърце на Странджа планина и така предсказвали бъдещето.  Вярва се, че ручеят, който извира от свещената скала, тече с жива вода. Тя връщала зрението на слепите, лекува болежките на болните, дава деца на безплодните…

Местните хора твърдят, че водата е най-лековита в неделята след Великден. Затова и по дърветата има оставени дрехи, за да може мястото да изцели недъзите и болките. Други легенди пък разказват, как вечер тук, на това място самовдиви излизат и играят своя танц.До свещеното тракийско оброчище на жриците е скован малък параклис с икони на Света Богородица, където християните палят свещ.

Целегодишно мястото се посещава. Тук не идват само болни, за да се излекуват, тук идват хора и от любопитство, да зърнат мистичното място. Идват и такива, които желаят мечтите им да се сбъднат.