"Съпругът на починалата лекарка д-р Нели Пандова от спешна помощ също е заразен с коронавирус. Той е добре. Двамата се разделиха да живеят в отделни жилища, след като разбраха, че са болни, за да може единият от двамата, които се възстанови по-бързо, да се върне на работа", това разкри говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Няма страх в лекарите на Спешна помощ - София. Навсякъде има предпазни средства и дезинфектанти. За съжаление хората не са достатъчно обективни и не казват абсолютно всичко по телефона и екипите ни ходят частично екипирани на адресите. Там се установяват симптоми, сходни с COVID-19", заяви още Сунгарска пред БНТ.

Tя каза, че не чува вече аплодисментите на хората, но предпочита да се пазим, вместо да ги има.

След като дава положителна проба за коронавирус при бърз тест, д-р Нели Пандова постъпва в столичната университетска болница "Света Анна" на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние. Тествана е била за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка от спешна помощ, който е бил с доказан коронавирус.

След лечение тя дава два отрицателни PCR теста и е изписана на 7 април в добро състояние и без оплаквания. След това прави белодробна тромбоемболия и рязко се влошава състоянието ѝ.

БЛИЦ уточнява, че д-р Нели Пандова е втората жертва сред лекарите, диагностициран с коронавирус.

Стотици изпратиха починалата от COVID-19 д-р Илияна Иванова в Сливен вчера. Медици от всички заведения в града, нейни пациенти и близки си взеха последно сбогом пред МБАЛ "Д-р Иван Селимински", където тя работеше.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!