"Има нещо едновременно крайно иронично, но и зловещо в днешната среща на организациите, партиите, хората, които подкрепят протестите. Това ли ще е новият Отечествен фронт? Между другото датата са я уцелили страхотно - на 8 септември, денят, в който Червената армия нахлува в България, а на 9-ти правителството е свалено и идва това на Отечествения фронт. Историята след това е известна", това написа във фейсбук профила си общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод тайната среща на лидерите на протестиращите.

БЛИЦ припомня, че "лицата на протеста" свалиха маските и истината КОЙ стои зад пуча срещу държавата лъсна.

Ето какво още написа Контрера за въпросната среща (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Та, днешният подобен фронт събира явно несъбираеми. Вероятно политически е трудно обяснимо що щат Демократична България (опираща се в София основно на гласовете на костовистите) с Мая Манолова (Изправи се БГ), АБВ начело с Румен Петков, и Възраждане...Липсват само БСП и Слави Трифонов, за да е пълна картинката.

На какви ли общи принципи са се събрали днес хора, които се мразят неистово и не се понасят - факт, който едва ли би оспорил някой.

Странната амалгама от взаимноизключващи се философии трудно би могла да роди нещо смислено. Да не говорим, че едва ли хората, които протестират, се припознават в седналите на масата герои. Да не говорим за обществената тежест на някои от седящите (например един на втората снимка).

Действително живеем в интересни времена. А основата на този фронт, всъщност, си съществува още от миналата есен, когато Демократична България и БСП се прегърнаха в СОС. Това е само един от примерите.

И понеже в политиката е редно да има и малко хумор - първата ми асоциация като видях снимките беше, че форматът е много подходящ да се обсъжда темата за паметника на съветската армия (МОЧА). В този формат интересна полемика щеше да се получи, а и не само полемика... ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!