Копривленските ловци бяха споходени от добра слука в последния си излет, на който имаха специални гости – малка „бойна група“ от Хаджидимово, предвождана от Димитър Парасков.

Гостите се оказаха кадемлии за домакините и ловът приключи с две повалени прасета. Тук трябва да се отбележи, че от старта на сезона копривленските ловци се прибираха с празни раници и нулев актив.

В главен герой се превърна Любомир Жингов, който повали и двете прасета в местността Върнишкото дере. Малко преди обяд кучетата на дружинката и викачите Костадин Керенчев и Атанас Сахалийски успяха да вдигнат дивеча и да го подкарат право към мушката на Жингов, който не пропусна.

Стрелецът показа хладнокръвие и две минути по-късно повали и втори глиган с два изстрела. Той се оказа с доста по-големи размери – кантарът закова на 180 килограма, срещу 120 кг за първия.

Слуката повдигна ловния дух на дружинката и с ентусиазъм всички побързаха да се снимат с трофеите. В групата бе и внукът на общинския кмет на Хаджидимово –  Людмил Терзиев-младши.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук