Хиляди социално слаби българи имаха своя достоен Великден тази година с помощта на кампанията, стартирана от Корнелия Нинова - „Солидарен Великден“. Инициативата на председателя на БСП достигна до безработни, млади семейства, възрастни, самотни и уязвими хора във всички области от цялата страна. Жители на стотици селища получиха подкрепа и съпричастност за празника, съобщиха от пресцентъра на партията. 

10 000 козунака, дарение на Корнелия Нинова към инициативата, зарадваха българи в неравностойно положение, а към тях народни представители от левицата, както и общински и областни председатели на БСП, членове и симпатизанти добавиха пакети с хранителни продукти от родни производители. Нуждаещите се хора бяха дарени още и с предпазни средства, дезинфектанти и PCR-тестове. Това показват резултатите от кампанията „Солидарен Великден“. 

При старта на кампанията Корнелия Нинова призова социалистите от областните и общински съвети на партията: „Нека в тези светли празници бъдем съпричастни към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора!“ 

На финала ѝ лидерът Корнелия Нинова сърдечно благодари на включилите се в инициативата народни представители от левицата и активисти на партията по места: „Благодаря ви, че сте активни, социално чувствителни и отговорни хора!“. 

Нинова изрази задоволството си от резултатите и обяви, че това е повод кампанията да стане ежегодна: „Искрено благодаря на всички социалисти по места и на народните представители, които подкрепиха и лично се включиха в „Солидарен Великден“. Съпричастността, която проявиха всички ми дава увереността да предложа кампанията за ежегодна и традиционна“.

Лидерът на БСП показа логото на „Солидарен Великден“. То ще бъде емблема на следващите кампании.