В първия ден на юни нестабилната атмосфера над страната ни ще е причина за валежи на много места, най-вече в следобедните часове.


Преваляванията ще са локални, краткотрайни, на моменти интензивни, с гръмотевици и риск от градушки.

Вятърът около обяд ще се усили с по-осезаеми пориви по долината на река Струма и в Североизтока. Температурите в хода на деня няма да надвишават 15-20 градуса.

В планините и във вторник ще е облачно, мъгливо и студено. Поти навсякъде се очакват валежи, тук-там с гръмотевична активност. По най-високите части ще превалява сняг. Следобедни температури в интервала 2-8 градуса.

Валежи на 1 юни ще има и по Черноморието. По южните брегове има условия за гръмотевични бури. Времето ще е хладно с температури между 16 и 18 градуса, на морската вода – градус-два по-високи. Вълнението – незначително, малко по-видимо на Юг.

От сряда до края на седмицата времето ще се определя от циклон с център над Черно море. Преваляванията ще са слаби, спокойни, незначителни като количества.

Дневните температури ще се повишават плавно с по градус-два всеки ден и около почивните дни ще са в интервала 20-25 градуса.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната