Нормален летен сезон без големи амплитуди, положителни или отрицателни. Такава равносметка направи концесионерът на варненските плажове "Офицерски-изток" и "Панорама-юг" Дирон Ръсовски, който е част и от Асоциацията на концесионерите на морски плажове, пише varna24.

Тази година работихме при 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг, непроменени от 10 г.

Но може би тези нива бяха за последна година, защото повече няма да има икономически смисъл да поддържаме тези равнища на цените. Концесията ни е за 15 г., това е една дългосрочна инвестиция и е трудно за един или два сезона да се излезе на печалба, но се надяваме да влезем в нормите, които сме очаквали, коментира още концесионерът пред БНР.

След епохата COVID-19, границите са отворени и софиянци отново тръгнаха на море в Гърция. За тях просто е много по-близо, пътуват час и половина до границата, а до нашето море 5 часа и половина. 

Концесионерите намаляват броя на спасителите по Българското Черноморие с 30 процента. След 15 септември на много от плажовете ще останат само обходни двойки, докато има туристи. Това се прави обичайно през септември, тъй като броят на плажуващите намалява, а част от спасителите са студенти, каза Ръсовски.