Днес облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд и от сняг. За планинските райони и високите котловини важи код жълто за снежна покривка 1 – 4 см, в Родопите до към 10 см.

Ще застудее. Шофьорите трябва да бъдат много внимателни, защото ще има места със заледявания, особено в Североизточна България и в планинските райони.

Тази нощ предимно в северните райони имаше валежи от дъжд, които през деня ще обхванат и Южна България. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.

Още в сутрешните часове, главно в Североизточна България и планинските райони, дъждът ще преминава в сняг и там на много места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка.

Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над северните райони валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Днес сутринта температурите ще бъдат малко по-високи от тези, които имахме вчера сутринта.

Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°. Днес дневните стойности ще бъдат по-ниски от днешните - максималните температури ще са между 2° и 7°.

В сряда валежите ще спират и облаците ще намаляват. През втората половина на седмицата температурите вече ще тръгнат нагоре. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната


Източник: bTV