Попълнете търсена ключова дума или фраза

Кой сега трябва да плаща по-висока такса смет - обикновенните българи или „зелените“ рекетьори?

https://blitz.bg/obshtestvo/koy-sega-tryabva-da-plashcha-po-visoka-taksa-smet-obiknovennite-blgari-ili-zelenite-reketori_news710836.html Blitz.bg София, България 22 Ноем. 2019, 17:26 1259 прочита 7 коментара
Две новини минаха почти незабелязано в общия информационен поток. Първата новина е българската, че част от общините ни поискаха да се вдигне такста смет.

Втората е европейска, че от 2021 година финансирането с европейски средства по Оперативна програмата „Околна среда“ ще е с приоритет „Кръговата икономика“.


Тази информация беше потвърдена и в  съобщение на Министерството на околната среда и водите. Тези новини  направиха на пух и прах  целия рев на нашенските „псевдозелени“ срещу оползотваряване като гориво  на РДФ и биомаса. На най-високо европейско равнище бе потвърдено, че  една от основните задачи на европейската икономика е намаляването на депонирането на отпадъци с 10 процента до 2030 година, чрез два основни начина   - рециклиране  и производство на РДФ , за добиване  на енергия от тях. Оказа се, че напук на твърденията на българските „екокомунисти“ , РДФ и биомасата са част от европейската програма за кръгова икономика и оптимално използване на ресурсите.

Странно е, че според домораслите ни зелени „ екперти“ отпадъците са просто боклук, а според ЕС отпадъците са ресурси, които трябва да се използват, включително и за производство на електро и топло енергия. Кой сега е истински зелен , тези които оползотворяват РДФ и биомаса за енергия или българските крайни „екокомунисти“? Бомбата с отпадъците тиктака не само в цяла Европа, но и  у нас. За това  част от общините у нас поискаха вдигане на такса смет.

Просто няма къде да дават отпадъците. Тяхното обикновено депониране по сметищата   става прекалено скъпо и опасно. Кой сега трябва да плати сметката обикновените граждани, или пак същите добре познати ни нашенски „зелени“ ,които практически стопираха използването на РДФ от отпадъци? Медиите ,които широко отразяваха протестите им , сега ще се бръкнат ли да платят такса смет вместо нас? Някой ще понесе ли отговорност за това ,че бяха спрени цели проекти, и вместо да унищожаваме отпадъците ,ние ще се давим в тях? Кой ще плати сметката?Най-вероятно никой. Както се казва „Не е луд който яде зелника, луд е този ,който му го дава“.

А „зелените експерти“, бая зелник хапнаха покрай своите протести.Разбира се, за наша обща сметка.
 
 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

7 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам