София, България
25 Март 2010, 21:07
748 прочита
0 коментара
Козунак под 1 лев е менте и почти сигурно съдържа повече химия, отколкото естествени съставки, твърдят майстори хлебари.
За да предложат толкова евтини козунаци, фурните пестят от яйца и замесват тестото с меланж на прах или бутат опасни оцветители, обясни Иво Бонев, шеф на регионалния съюз на хлебопроизводители и сладкари във Варна. Колкото по-дълъг е срокът на годност на козунака, толкова повече консерванти има в него.<br />
<br />
Трайността на истинския козунак е до 3-4 дни при съхранение на 18 градуса. Цената му на дребно е 2,00-2,10 лв. за 400-450 г, а с пълнеж от мармалад, локум, стафиди или шоколад е 2,50-2,60 лв. Вече има търговски вериги, които предлагат козунак менте за 89 ст. за 450 г, предупреди Бонев./БЛИЦ<br />
<br />
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Региони
Шофьор на камион се разсея за минутка под Аспаруховия мост и стана голяма беля
28 Март 2024, 22:14
Региони
Млад джигит лети с над 220 км/ч. по пловдивски булевард, а после... ВИДЕО
28 Март 2024, 22:08
0 Коментара: