Бащата на пострадалата в катастрофата с Максим Стависки Мануела вече не се занимава с финансиране лечението на щерка си, това заяви специално за Агенция БЛИЦ самият Красимир Горсов. Той отказа да коментира именно с този мотив информациите, че средствата за лечението на младото момиче не достигат. Таткото следял здравето, но вече не се занимавал с осигуряване на средства.

Красимир Горсов е предприел нова стратегия, да не говори пред медиите за драмата, защото като каже някъде нещо му се сърдили други познати журналисти.
Агенция БЛИЦ потърси и адвоката, защитаващ правата на Мануела Христо Христов, който сподели, че все още няма насрочена дата за делото пред Бургаски съд, а на този етап не може да определи кога ще тръгне то.
Припомняме, че Върховният касационен съд вместо да се произнесе с присъда наскоро върна делото за преразглеждане към Бургаския апелативен съд.
БЛИЦ припомня, че на 7 май апелативните съдии от Бургас потвърдиха издадената на 30 януари присъда на Окръжния съд срещу световния шампион - 2 години и 6 месеца условно с петгодишен изпитателен срок.
На родителите на загиналия при инцидента Петър Петров Стависки трябва да изплати по 90 000 лева неимуществени вреди, а за изпадналата в кома Мануела Горсова - 80 000 лева, според началната присъда.
На последното заседание Стависки заяви, че е привел парите, които му бяха наложени като присъда.
В катастрофата, станала на 5 август миналата година, участваха две леки коли - Ауди и Хонда. Шофьорът на Хонда-та Петър Петров, на 24 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето остана в кома. Други двама пътници също бяха откарани в болницата, но те бяха с по-леки наранявания. След проверката се установи, че Стависки е карал пиян.
Милан Николов, БЛИЦ