Все сте чували някой колега, близък или познат да се възмути: „Пак ли ретрограден Меркурий?!“. Дори хич да не разбирате от астрология, сигурно вече сте наясно, че феноменът означава едно – неприятности. Добрата новина е, че те свършват утре, защото именно на 6 декември пакостливата планета влиза в правия (си) път. Дори и сферите на живота, които попадат под влиянието на Меркурий и бяха забуксували през последните 3 седмици, ще се отпушат.

А те не са никак малко: всички видове комуникации, включително свързаните със слушане, говорене, учене, четене, редактиране, научни изследвания, водене на преговори, покупко-продажба, но и най-обикновеното човешко общуване куца сериозно. Извън контрол е и техниката, особено компютрите, транспортът, пътуванията и доставките. На неуспех са обречени и всички начинания, минаващи през официални договори, споразумения, ръкописи, лизинги, завещания и изобщо всякаква хартия със стойност, че и ТОТО фишовете даже. Ето защо тримата астролози, до които се допитахме, са сигурни, че мегаджакпотът от над 5 000 000 лв. ще падне в деня, в който негативното влияние на дяволитата планета спира.

„Когато едно тяло минава в ретроградно състояние, от астрологична гледна точка то си почива или спи. По този начин, когато Меркурий си дремва, дейностите, които управлява, не функционират добре“, обясняват специалистите. Събуди ли се обаче, с него възкръсват и всички циклили до този момент аспекти на човешката дейност. Утрешното „поправяне“ на Меркурий започва точно на Никулден – празникът на моряците, но и на търговците и банкерите. Според експертите в поведението на небесните тела нямa нищо случайно, а подобно съвпадение означава, че ще имаме нов тото милионер.