Световната финансова криза съществува и не може да се каже, че тя няма да даде отражение върху туризма в България, но няма никаква форма на паника. Това каза пред Дарик радио председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.
По думите й, това от една страна е изненадващо, защото има много трезво мислене, но от друга страна е радостно. Според нея независимо от влиянието на кризата последното нещо, за което хората ще престанат да харчат пари, са удоволствията, храната и напитките.


Ще настъпи преструктуриране на туристическия сектор, ще се реализират нови курорти и типове услуги на по-ниски цени, но в никакъв случай няма усещане за световен проблем, заяви Анелия Крушкова. По думите й, всички представители на туризма, които са присъствали на световното изложение по туризъм в Лондон, са по-скоро обективни, отколкото песимистични за предстоящия зимен сезон.


Има стегнация и по-скоро парализа на мисленото за записване за сезона, но това е частично и само в определи периоди на сезона, добави още тя и прогнозира, че януари и март месец се очертават като по-слабо заети, но това със сигурност ще се компенсира. Английският пазар, макар и свит, ще бъде гост в нашите зимни туристически райони, но за сметка на това ще се увеличи интересът от руска страна, каза още председателят на Държавната агенция по туризъм. /БЛИЦ