Никой не разбра каква се случва в парламента и какво гласуваха депутатите. Преди време имаше едно детско предаване "Кой е по-по-най". Така изглеждаше ситуацията в парламента в последните дни - партиите да се надпреварват кой ще обещае и ще даде най-много, но това не е държавническо и отговорно поведение.

С отлагането за 25 декември пенсиите въобще могат да не се вдигнат, защото тогава ще се гледа бюджета за 2022 година и ще се каже, че няма пари. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съветникът към КТ "Подкрепа" Ваня Григорова по повод хаоса с гласуването на актуализацията на бюджета на ДОО. 

"От началото на годината говорим, че не трябва да се гледат добавките от по 50 лева към пенсиите. Тези пари трябва да се считат като подарък. Служебното правителство и НОИ направиха много добри предложения за преизчисляване на пенсиите, но в парламента никой не иска да ги чуе. Явно там няма експерти - нека поне се вслушат в мнението на експертите от НОИ. 

Пенсионерите са подложени на унижение. Те не знаят дали ще им се увеличат пенсиите. Това, което гледаме в момента, е купуване на гласове. Това е същото като раздаването от правителството на Борисов по 50 лева", добави тя. 

"В НС видяхме един пазарлък, който е много недостоен. Ако сега пенсионерите получат за три месеца по 100 лева, то след три месеца може да дойде някой и да каже - вече няма средства за тези добавки.

Пенсиите може да не се вдигнат по същата причина. Това е абсолютно недостойно отношение към българските пенсионери. Парите за втората година майчинство трябваше да бъдат увеличени. Те не бяга увеличавани от времето на Орешарски. Според мен и там ще се случи същото като с пенсиите. При гледането на бюджета за следващата година ще се каже, че няма пари и нещата ще приключат", завърши Ваня Григорова.