Деветокласник от ПГМЕЕ в Бургас поставил „бомбата” в района на училището. Негови приятели обясниха, че момчето е с един от най-високите успехи във випуска си и в деня на „терористичния акт” дори не е имал предстоящи изпитвания или класни за края на срока. Той дори вече е бил оформен за срока, пише "Флагман".
Както БЛИЦ съобщи, младежът се обадил на номер 112 от уличен телефон в близо до училището, за да съобщи заплашително, че е поставил бомба, но забравил да каже къде.

„Много силен ученик, никога не е създавал проблеми, завърши първия срок с оценка над 5 и изобщо никога не бих предположил, че може да извърши подобно нещо”, твърдят съучениците му.

По всяка вероятност той или е бил подведен от някой приятел, или е решил да си направи шега с полицията, без да очаква, че сигналът му изобщо ще бъде отразен от органите на реда.

С родителите на момчето своевременно са проведени разговори относно поведението му. Те все още не могат да повярват, че синът им е могъл да направи такъв голям гаф. С 16-годишния младеж вече е говорил училищният психолог, пред когото ученикът обяснил, че съжалява искрено за постъпката си.

„Това е напълно инцидентен случай, убедени сме, че няма да се повтори и това няма да повлияе на успеха му в бъдеще”, коментират от училището.