Има ли човек, който да не обича средиземноморската кухня? Знаете ли, че ястията, които познаваме днес, произхождат още от Древен Египет. Между трети и четвърти век след Христа различните култури на Средиземноморието се борят за завладеят и създадат нови цивилизации. Неизбежно било кулинарните практики да се срещат и адаптират. Именно оттам идват любимите ни вкусове и рецепти, оцелели хиляди години.

Средиземноморската храна е с високо съдържание на хранителни вещества като омега-3, витамини от група В, витамин D, цинк, фолиева киселина, селен и желязо. Те са от съществено значение за оптималното функциониране на нашия мозък. Все повече изследвания показват, че този начин на хранене може да има редица положителни ефекти върху настроението и психичното здраве.

Шеф Решат - човекът, който ще ви потопи в кулинарен рай на хитовия ресторант LaOpera СНИМКИ

В днешно време хиляди ресторанти по света специализират в приготвянето на средиземноморска храна, но малко успяват да уловят истинската магия на перфектно приготвените ястия. Крайно време беше в София да се появи ресторант, който да задоволи и най-претенциозното небце.

Локация за всички, които държат на качество в ежедневието и храната си.

La Opera не е просто ресторант, той е дестинация и първокласно преживяване. Шеф Рашат се грижи за майсторските рецепти, а почеркът му се усеща във всяка хапка. Богатото авторско меню е истински кулинарен рай, а професионалното отношение - задължително.

Мястото е предпочитана дестинация на популярни личности и техните гости. Изисканата атмосфера допринася за незабравим престой. Ресторантът, който идеално съчетава удобство, изтънченост и развлечение е перфектен избор за специално събитие или вечеря с любими хора.