Нароченият за убиец на сестрите Росица и Христина Белнейски Лазар Колев, имал хомоизяви в училище, съобщиха запознати. Той се опитал да насилва момчета в интерната в Ракитово, когато бил на 12 години, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.

Освен това дишал бронз и пиел. Това поведение довело до преместването му в друго поправително училище в Славовица в началото на 90-те.
Първото дело срещу Лазар е за изнасилване на 13-годишно момиче от Велинград. По време на делото, водено преди 11 години, станало ясно, че той е любител на аналния секс. По – късно Колев е съден и за два обира.

Срещу 29-годишният Лазар Петков Колев от Пазарджик днес ще бъде повдигнато обвинение за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Обвинението ще е по чл.116 от НК за умишлено убийството по особено жесток начин. Събрани са достатъчно доказателства, обяви наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов като отказа да говори за версиите, по които се работеше досега.
По информация на изключително информирани източници обаче сестрите Белнейски са познавали убиеца си. Това, което обяснява мотива е, че водещата експертиза в разследването е тази на доц. Мария Грозева. Момичетата са били изнасилени, след което умъртвени с удари от твърд предмет. След това телата им са били извозени в местността Грамадите край Пещера. Сред безспорните доказателства е, че ДНК материала на Колев съвпада с този, открит по телата на момичетата.
Лазар Колев има три присъди, като първата е от 1998 година за изнасилване. След това е съден и за грабеж. Известен е като Лазар Гангстера, като това е прякор на целия им род. Лазар е племенник на богат собственик на хлебозавод. Чичото се казва Паун Лазаров.
Според разследващите обвинението срещу Лазар Колев е първата стъпка по делото. Разследването продължава. Не се изключва и задържането на втори човек като съучастник в жестокото двойно убийство.
Заподозреният в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев е имал поне двама съучастници. Това пък твърди криминалният психолог Бойко Ганчевски, работил по случая на зверското убийство. По думите му съучастниците трябва да се търсят в най-близкото обкръжение на Колев. Криминалният психолог твърди, че от взетите ДНК проби, които са били изследвани в Лондон, вече се е установила т.нар. трета хромозома, което дава възможност за идентификация на лицето. Още в началото на разследването е направен психопрофил на извършителя като агресивен, неуравновесен или психопат и се препоръчва да се търси от криминалния контингент, припомни Бойко Ганчевски. Той посочи още, че престъплението не е планирано предварително. Сестрите доброволно са отишли с извършителя. Прегазването на телата е станало след смъртта на момичетата, категоричен е Бойко Ганчевски. Според него съучастниците на Лазар Колев са поне двама, от най-близкото му обкръжение.
По неофициална информация Лазар Колев се е провалил на детектора на лъжата.
Пред адвоката си Марин Марковски Лазар Колев твърди, че не познавал сестрите и нямал нищо общо с убийството. Според Марковски Колев може да бъде обвинен за убийство по непредпазливост. Това означава, че убийството не е предварително планирано и че Колев няма съучастници. "Той не е извършил това престъпление", каза адвокатът. По думите му полицията е в безизходица, работи "на глухо" и търси под вола теле./БЛИЦ