Преместиха от реанимация в ортопедия 9-годишния Денис, който бе опериран, след като камина за отопление с водна риза гръмна в дома му в Рила.

„Пострадалото дете вече е стабилизирано и няма опасност, тежката травма с фрактури на двете кости на предмишницата е овладяна, веднага след интервенцията е извършено контролно рентгеново изледване и е установено, че ръката е спасена”, каза директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев, цитиран от struma.bg.

„Лявата ръка е със сериозно нараняване, но е съхранена, има възстановена подвижност и чувствителност”, уточни болничният управител.

Момченцето остава за лечение в ортопедия от екип начело с д-р Александър Сивиков, предстои продължително възстановяване на ръката с рехабилитация.

Припомняме, че 9-годишното дете пострада тежко във вторник, след като отоплителната камина на твърдо гориво гръмна след спиране на тока. По време на инцидента момчето било само в стаята, а в съседната си играело 4-годишното му братче, което е невредимо от силната експлозия.

Незабавно, придружавано от майка си Соня, пострадалото дете бе транспортирано с линейка за благоевградската болница, където бе свикан екип за оперативна интервенция.

От гръмналата камина вторият етаж на фамилния дом e разрушен. Прозорците са счупени, а стаите са опушени и неизползваеми. Вчера съграждани на пострадалото семейство Николови, приятели и роднини организираха дарителска кампания. Вече са поставени кутии за събиране на финансови средства във всички търговски обекти и обществени места в град Рила. Събраните пари ще бъдат предоставени на семейството, за да възстановят щетите. По случая работи и РУП - Рила.