България е първата страна в Европа, в която ще се продава билковият продукт “Финета” за лечение на алкохолна зависимост. Отварата ще може да се намери в аптечната мрежа от 15 декември, съобщава "Стандарт".
Оздравителният курс продължава шест седмици и струва около 800 лв. На желаещите да се излекуват се предлага пакет, който включва девет бутилки от революционния продукт, бутилка от отварата калмаро, която облекчава нервността и безпокойството, както и действала за по-здрав сън.
По време на лечението не е нужно да се спира употребата на алкохол, обясни за Агенция Стандарт нюз създателят на лекарството д-р Франк Гибсън. Той разказа още, че досега е излекувал 1326 човека, а 26% от пациентите са загубили всякакъв интерес към алкохола.
Седемнайсет години са били нужни на д-р Гибсън, за да направи необходимите опити и изследвания и да създаде ефикасен продукт за борба с алкохола. Всичко започва, когато Гибсън е 30-годишен преуспяващ, но неудовлетворен от живота млад човек. Докторът разбира, че е дошло време за промяна и преоткрива смисъла на живота си, изучавайки древната китайската медицина. Ни Ху Чин става негов ментор и го посвещава в тайните на китайското билкарство.
Рецептата на Финета е на повече от 1300 години. Гибсън я превежда и усъвършенства в съвременна лаборатория. През 1993 г. ученият доказва, че съставка в отварата намалява зависимостта от алкохола с 50 на сто. Три години по-късно успеваемостта на програмата вече е 80%. /БЛИЦ