Примата на българската естрада - неповторимата Лили Иванова, изнесе снощи пред 5000 верни почитатели в Зала 1 на НДК втория си концерт. Залата отново бе препълнена, а Великата Лили - отново неотразима. Концертът продължи над три часа, като Лили Иванова изпя песните от новия си репертоар и старите си хитове. Излезе два пъти на бис, след като публиката не искаше да я остави да си тръгне. За финал тя бе запазила вечния си хит "Детелини", който изпя заедно с публиката, след което я зарадва и с "Ветрове".
По време на концерта Лили уточни по повод гастрола й в парижката "Олимпия" на 9 януари, че тя е не само първата българка, която ще пее там, но и първата изпълнителка въобще от бившия соцлагер. "Знаете, че не обичам да се хваля, но в случая се налага, за да не четете глупости", обясни примата на българската естрада и подчерта, че в Париж ще пее само на български език.
Лили коментира също и обвиненията по нейн адрес, че прекалено се е застояла на сцената и не дава път на младите: "Често ме критикуват, дори когато давам интервюта по радиото: "Е знаем, че пееш, ама колко още ще пееш, защо не дадеш път на младите". Е, някой да ги е спрял", попита тя. "Летвата е вдигната, ако могат - да я прескочат", допълни звездата, като каза, че все пак дава път на младите и им помага, но избира талантливи, а не си губи времето просто така. Тя благодареше след всяка песен на музикантите й - Огнян Енев (пиано, саксофон, тромпет), Бисер Иванов (китара) и Орлин Цветанов (цигулка), както и на текстописеца Явор Кирин. 

Към края на спектакъла бяха поднесени и редовните цветя от властта. Първият анонсиран букет бе от лидера на ДПС Ахмед Доган, който бе освиркан при обявяването му, огромна кошница цветя изпрати и заместничката му Емел Етем, която също отнесе освиркването на публиката. Цветята на министрите на държавната администрация Николай Василев и на отбраната Николай Цонев не бяха посрещнати с такова неодобрение. /БЛИЦ