Възлюбеният на фолкдивата Софи Маринова е замесен в брутален рекет за 50 бона и заплахи с убийство срещу богат айтоски търговец и фамилията му. 32-годишният Тодор Давидов е с повдигнато обвинение в ролята си на подбудител и помагач. Пряк извършител е 27-годишният Стефан С. От Сандански, който Гринго довел в Айтос да изпълни поръчката и му наел квартира.

Гринго е накарал 27-годишния Стефан С. от Сандански да изнудва Атанасов. Той поискал 50 000 лв. от Атанасов, като заплашвал по телефона с убийство както него, така и семейството му.

Ако бъде признат за виновен, приятелят на Софи Маринова може да получи от 2 до 8 години затвор и глоба от 1000 до 3000 лв. Разследващите в момента работят и по версията, че именно Гринго е поръчал атаката срещу къщата на Ариф.

Давидов все още не е обвинен за стрелбата, но не е изключено това да се случи на по-късен етап.

Двамата арестанти обаче се разследват и за друг подобен инцидент със стрелба и изнудване, разиграл се в Айтос точно един месец по-рано. В края на август жертъва на идентично покушение стана и Хрисимир Колев, който е собственик на оборотната верига супермаркети „Кокала“. Тогава луксозната лимузина „Мерцедес“ на Колев осъмна надупчена с куршуми пред дома му на улица „Бузлуджа“, пише "Телеграф".

Първоначално собственикът отрече да е бил заплашван и тормозен, но седмица след инцидента стана ясно, че той е бил шантажиран по телефона от непознат мъжки глас. Според неофициалната информация анонимният до момента изнудвач е поискал Хрисимир Колев да плати 100 000 лева в брой, за да откупи живота си. Случаят напомня много на рекета срещу Акиф.