Специализираната прокуратура се е самосезирала за мъжа, който пусна клип в интернет как пали българското знаме пред сградата на Съдебната палата в София и след това уринира върху него. От звеното допълват, че човекът е бил задържан за 24 часа.

Припомняме, че гаврата с националния флаг я е извършил Михаил Михайлов. Той обяснява в текст по кадрите, че това е протестът му срещу съда и прокуратурата.
“Надявам се чужди войски, без значение дали руски или османски, да дойдат и да изринат тази паплач!”, пише Михайлов.

Във връзка с разпространен клип от сайта „Гласът на Стара Загора“ и в социалните мрежи, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него, Специализираната прокуратура се самосезира още в деня на публикуването на 2 юни 2018 г. с оглед извършено престъпление срещу републиката. Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни 2018 г. Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия. След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!