Агентите на ДС в БНТ не са с отминала власт. Толкова неща все още са в техните ръце, че явно са оказали натиск на Комисията по досиетата. Така медийният експерт доц. Георги Лозанов коментира по бТВ вчерашното решение на Комисията по досиетата да отложи оповестяването на списъка на журналистите от БНТ, сътрудничили на ДС.
Очевидно в Комисията по досиетата се случва нещо. Ако имаше конкретна причина за отлагането, тя щеше да бъде казана, коментира Героги Лозанов. Според него телевизията е огромен ресурс и неминуемо е била в ръцете на агенти на ДС. Сега сътрудничеството на ДС носи негативи, имиджово се срутваш, независимо че може да си още на екран и да говориш патетични слова, коментира медийният експерт какви биха могли да бъдат причините за оказван натиск.
Друга версия, която лансира доц. Лозанов е, че е възможно някои лобита в БСП да са свързани с хора от телевизията, които са били агенти. И сега заради предстоящия конгрес на червената партия да се търси отлагане на оповестяването на списъка. Огромен скандал обаче ще предизвика, ако някое име бъде извадено от него, заяви Георги Лозанов. Според него списъкът е ясен, проверката вече е завършила и ако някое име просто изчезне, всички членове на комисията ще знаят кое е . Рано или късно все някой ще го каже и ще предизвика огромен скандал, коментира още Георги Лозанов. /БЛИЦ