Филмовата критичка Люба Кулезич, пишеща под псевдоним в един от нашенските таблоиди, напоследък си спечели доста врагове. След като преди година нападна кинорежисьора Иван Ничев за филма му "Приключенията на един Арлекин" и “потопи” актьора Тодор Колев в "блатото на простотията", после се прехвърли яростно върху жената на президента и първа писа, че Зорка Първанова е болна от рак.
Накрая се нахвърли на бременната Венета Райкова, като я обвини, че търгува с нероденото си бебе. Мъжът на устата родилка Тишо, заплашва да я съди. Странно, но въпреки че са "колеги" в един вестник, Кулезич нападна и телевизионера от старата гвардия Кеворк Кеворкян и нарече от екрана на "Здравей България" по Нова тв "тайните" му дневници "доноси".
Самото нейно минало обаче някак не приляга на доста от критиките й с партийна окраска. Защото бащата на Люба е д-р Михайло Кулезич - първият, повел Деветосептемврийското хоро пред Окръжния комитет на БКП в Хасково. Самата тя е пратена да следва "целево" в Русия. Така че може би с право колежката й Люба Манолова сравни Кулезич със "синята слива, която преди да стане червена, е зелена" - т.е. непрекъснато пребоядисваща се. Последната злобна нападка на иначе умната "шпага" на един тиражен вестник - Люба Кулезич бе срещу романа "Курт" на Константин Вампила. Книгата бе обявена от Кулезич за сатанинска, а авторът й бе “номиниран” за анатемосване. С това Кулезич заби стрела право в сърцето на “Дявола”. И Той й написа писмо, откъс от което публикуваме.

"До потната ездачка на русолявия жребец, от Дявола, или иначе казано - Константин Вампила

Любезна моя, малка Люба, стоновете ви ме изкараха от тягостната летаргия, в която периодично изпадам, отегчен от човешкия ви род. Обожавам зрели жени, които прелюбодействат в интелектуално усамотение и надават Ес-О-Еси досущ като руски възпитанички. Партизанското ви потекло е предразполагащ фактор за езотеричен контакт. Както и това, че отскоро сте сляпа, поради четвърт век по-младия ви русоляв жребец. Адски се възбуждам от потни, опитни ездачки, стъпили здраво на земята. Уверявам ви, че колкото повече пищите, толкова по-голям ще ме видите! С връзката ни можем да помогнем на овцете да се освободят от зависимостите си и да се превърнат в глутница. Вас самата ще спася от аромата на стари цървули в опушена соба. Елате по-ведра от всякога при мен и ще ви разкрия тайните, които тъй много копнеете да узнаете. Чакам ви в петък, в 3 след полунощ на Яворовия гроб. Накичете се с Виолетки, скъпа."  /Еми Мариянска, БЛИЦ