Форсиране на двигател, арогантно поведение с пресичане на пътното платно в насрещното през преграждения – това са само част от проявленията на внукa на Цар Киро Ангел Рашков в деня на ареста му.

Само часове преди младият мъж да бъде хванат от полицаите в нетрезво състояние зад волана и с хапчета в купето, 28-годишният наследник на фамилията е извършил куп други нарушения.

Извънредно в БЛИЦ! Арестуваха любимия внук на цар Киро 

„Сутринта миеше лъскавата си кола на автомивка на бул. „Източен“. Видяхме го всички, защото нямаше как да остане незабелязан.

Форсираше колата рано сутринта в събота така мощно, че не можехме да се чуваме изобщо дори какво си говорим“, разказва жена, която е станала свидетел на изцепките на младежа в неделното утро.

Мъжът често посещавал обекта, за да лъсне до блясък спорния си нисан GT-R - най-бързия серийно произвеждан автомобил в света.

Върнал се втори път на автомивката за довършителни дейности, а малко след това преминал в насрещното прегазвайки разделителната ивица, за да не се "разкарва" да обръща на кръговото кръстовище на бул. "Шести септември" с "Източен". 

„Младежът уж си тръгна с ужасен рев на мотора, а след малко пак се върна.

Явно искаше още нещо по колата да му правят, като само няколко минути по-късно с мръсна газ и чутовна звукова вълна от нова доза форсиране директно пресече булеварда в насрещното, мина между два разделителни конуса, отделящи движението в двете посоки и директно отпраши в посока кръстовището на бул. „Източен“ и „Мария Луиза“, разказа пред TrafficNews възмутената жена.

Тя поясни, че който и да се опитвал да спи по това време, в било напълно  невъзможно предвид звуковото замърсяване от автомобила в целия квартал.

„Да не говорим каква беля можеше да стане с тази безумна маневра“, допълни жената.

Припомняме, че Ангел Рашков бе задържан в неделя, 12.07 около 19 часа на бул. „Цар Симеонов“ в Пловдив.  Той отново бил зад волана на мощния си GTR, а след като полицаи го спрели и констатирали, че се държи неадекватно, му бил направен тест за алкохол, който показал 1.79 промила. В колата били намерени и 350 таблетки "ксанакс".

Вчера изтече мярката от 24 часа арест на Рашков. Ангел не за първи път има сблъсък с органите на реда и правосъдието. Едва на 20 години той е задържан за опит за подкуп на униформени. Популярен е със страстта си към лъскави автомобили, въпреки че е безработен и финансира автомобилната си страст по неведоми пътища.

Според показва, че цената на автомобилите от серията GT-R на „Нисан“ започват от 200 хиляди лева и стигат до над 1 милион евро за кола. По-рано тази година младият мъж се похвали с друг автомобилен „звяр“ - Mercedes Benz Brabus G 65 AMG.