"Защо такава възбуда за новите мерки? Аз не виждам в тях пълен локдаун!", пише Любомир Крилчев в социалните мрежи.

"Ограниченията се отнасят за училища и градини и мерките ще засегнат основно културата и частично бизнеса - основно търговци, ресторантьори, туристически и уелнес услуги, т.нар. дребен бизнес. Но не съвсем - голяма част от тези търговци могат да продават стоките и услугите си онлайн.

Не се затварят големи и дребни производства, строителство, не се спира транспорта, не се забранява интернет пазаруването на храни, дрехи, техника, мебели...

Ясно е, че много хора ще пострадат икономически, защото ще останат без работа и доходи - могат да се компенсират частично с публичен ресурс.
Можеше да се подходи по-гъвкаво с училищата и градините, за да не оставят всички деца вкъщи и особено по-малките, които се нуждаят от активни грижи на работещите родители.     
                                    
В тези времена всеки носи определен риск - за едни рискът е животът и здравето, за друг бизнеса и работата, за правителството - рискът да не се справят с управлението на кризата и с баланса, като търпят провали в образование, здравеопазване и икономика."