Българин, от години живеещ в Германия изненада приятелката си с предложение за сватба като й поднесе, падайки на колене пръстен с диамант насред градина с маслодайни рози в землището на казанлъшкото село Ръжена. Жестът на Любомир Камбуров предизвика сълзи в очите на приятелката му, която за пръв път идва в Долината на розите и тракийските царе.
Десетки спътници на щастливата двойка с изумление разбраха, че Любо още в началото на година резервирал билети за самолета и на няколко пъти звънил в Казанлък, за да уточни датата на изненадата. Дори най-близките на младежа не знаели за решението му, пише "Монитор". „Ако знаехме щяхме да се подготвим още по-добре, можеше и да ги оженим тук, насред градината“, коментира кметът на Ръжена Апостол Терзиев, чиято съпруга и майка на двете му близначета Пламена е  служителка  в ритуалния дом.

Тя припомня, че преди няколко години индиец предложи брак и поднесе пръстен с диамант на любимата си в оригиналната  гробница на тракийския цар Ройгос на казанлъшкия хълм Тюлбето.