Лют скандал си спретнаха бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали и Александър Сиди заради бития военен във Войводиново и ромите. Причина за напрежението се оказаха и действията на вицепремиера Красимир Каракачанов. По думите на Методиев неговото изказване било опасно.

"Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов е опасно, защото така се налага етническа омраза. За мен тези инциденти се дължат на неграмотност от страна на нашата общност. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се превръща в социално-политически. В България има закони, но няма законност. Институциите трябва да си свършат работата и тези хора да получат своите наказания. Каракачанов трябва да се извини за думите си. Нека и да каже как с Цветелин Кънчев е обикалял циганските махали, за да целува сополиви циганета и да купува гласове", разкри Методиев.

От своя страна Александър Сиди обвини Бат Сали в лъжи.

"Моят опонент не спира да говори лъжи. ВМРО никога не е купувало гласове и не иска цигански гласове. Не трябва да си заравяме главата в пясъка. Не може да се продължава така. Думите на вицепремиера Каракачанов не са дръзки. Законът трябва да важи за всички. Незаконните коптори трябва да бъдат сринати. Какво става, когато багерите отиват да бутат незаконни гета? Излизат неправителствени организации и казват, че така не може. Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове. Това е причината нещата да стоят в това положение и да се търпи циганската наглост", категоричен беше Сиди.