Страстите в парламента пак се нажежиха до червено по време на изслушването на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов за Северна Македония. 

Водещият пленарното заседание Валери Симеонов призова депутата Павел Шопов да напусне залата, защото представлявал „потенциална опасност за зараза от коронавирус” и дори призова квесторите да го изведат. 

До извънредната ситуация се стигна, след като Шопов се качи на трибуната, за да зададе въпроса си. Тъй като на няколко пъти той се отклони от темата, Симеонов му направи забележка и дори изключи микрофона му. 

А след като Шопов освободи трибуната, лидерът на НФСБ нареди трибуната да бъде дезинфекцирана. Дори не допусна изказването на вицепремиера Екатерина Захариева, докато хигиенистката не си свърши работата. 

"Това не ви е Министерски съвет, това е парламентът", скастри той Захариева, която бързаше, за да отговори на въпроса. 

Последва процедура по начина на водене от страна на депутата от "Обединени патриоти" Милен Михов, който направи забележка, че Павел Шопов не носи маска.

"Г-н Шопов, къде ви е маската", попита Симеонов. "Не е ваша работа", отвърна му троснато депутатът.

"Трябва да предприемем мерки срещу Павел Шопов, тъй като той не спазва хигиенните изисквания", каза лидерът на НФСБ и го призова да освободи залата, тъй като представлява опасност.