Попфолк певицата Малина има внучка, която носи нейното име и скоро ще стане на 2. Въпреки това обаче на фигурата и пластичността й може да завидят много млади момичета. Тялото й и до днес е като на тийнейджърка.
Тя е родена на 7 юни 1967 г. в Севлиево. Родителите й са ветеринарни лекари, Малина също завършва висше образование в Стара Загора, специалност “Ветеринарна медицина”. Като типичен перфекционист, бъдещата звезда е отличничка и в не едно интервю споделя, че и днес може да постави точна диагноза и се гордее със знанията си.

Там среща и първата си голяма любов - бащата на големия й син Симеон. По-късно ражда и по-малкото си момче - Георги. 

Занимава се професионално с народни танци 11 години, а после и с ориенталски. Била е танцьорка в оркестър “Джипси авер”. Музикалната кариера на певицата започва като на шега. На рожден ден случайно се запознава със сегашните си продуценти, а като поздрав за рожденика изпълнява песента на Цеца Ражнатович - “Кукавица”.

Те са впечатлени и Малина започва да набира популярност още със своят дебют на фестивала за авторски песни “Тракия фолк 2000”. Първият й албум излиза през 2001 г. и се казва “Огнена звезда”. Дискографията й включва не малко албуми, певицата е известна и с множеството си дуети с Азис, Галена, Илиян, Деси Слава, Емилия, Dj Jerry, група Expose, Анелия и Fatih Ürek. Разбира се, има и не малко самостоятелни хитове - “Ако ще да звъниш”, “300 пъти”, “Студ”, “Двойници”, “Не се срамувам” и много други. 

Днес тя е сред най-обичаните имена на музикалната сцена, но дотук достига след куп житейски ситуации. Рядко дава интервюта, защото не обича да говори за личния си живот, който е изключително интересен и пъстър. И все пак открехва вратата за нашите читатели.

- Малина, сигурно често те питат, но кажи ми каква е твоята тайна да изглеждаш като младо момиче?

- С риск да се повторя, ще кажа отново, че за външния си вид се грижа не само физически, но и духовно. Разбира се, старая се визуално да изглеждам добре. Опитвам се да не прекалявам. Има моменти, в които взимам по-драстични мерки, като фитнесът е основното място, където се чувствам в свои води.

Не мисля за него с досада и като натоварване. Така съм си изградила живота през времето, че фитнесът е основна част от ежедневието ми. За щастие, тялото ми е тренирано години наред и ми трябва малко, за да изглеждам наистина прекрасно. Моята философия е, че здравето е красота, а то се постига със спорт и правилно хранене.

Спортувам, за да съм здрава. Това несъмнено се отразява на външния вид. Иначе се лишавам от каквото мога, поспивам си повечко, опитвам се да бъда по-положително настроена и енергията ми да отива в посока, която ще ми помогне, а не да се изхабявам емоционално. Това са неща, които спазвам.

- Като спомена храненето, има ли нещо по-специално в твоето меню?

- Опитвам се да подбирам правилните храни за моето тяло. Не ми допада гладуването, а и то не ти дава сили. Не е нужно да си смачкан от глад, за да изглеждаш добре. Предпочитам риба, зеленчуци, пилешко... Станаха ми любими, а и са много полезни. Ако се грижиш с удоволствие за себе си, не тежи да изглеждаш добре.

Наистина ми е приятно да спазвам режими, да тренирам, да ям определени храни. Много е хубаво да заспиш дълбоко след усилена тренировка и приятен душ. (Смее се.)

- Сигурно все пак има нещо, пред което не можеш да устоиш?

- Като всяка жена харесвам сладкото. Не може да се лишаваш от нещо, ако организмът ти изпитва необходимост от него. Стига, разбира се, да не прекаляваш. 

- Знам, че не обичаш да говориш за това какво ти се случва в живота, но нека те върна назад във времето. Разкажи ми, моля те, за твоето семейство.

- Права си, че не обичам да коментирам личния си живот и да говоря за него, защото се пишат какви ли не глупости. Омръзна ми от многострадални и сълзливи истории под път и над път. Не знам на кой му хрумва да ги измисля! Относно мъжете до мен, ако трябва нещо да се разбере, то се разбира по естествен път - нито го крия, нито го афиширам. Щастлива жена съм. Нямам любовни стресове. (Смее се.) Затова пък неведнъж съм разказвала за прекрасното си семейство.

Аз съм потомствен ветеринарен лекар, но фамилията ми е и музикална по линия на майка ми. Тя пее страхотно и свири на акордеон, нейният баща също е пеел много добре български народни песни. - Какво още дължиш на родителите си?

- Моите родители ме създадоха и възпитаха като човек. Благодарение на тях изградих ценностна система, която много ми помага в живота и в работата ми и с която се гордея. 

- Има ли вариант някога да се върнеш към професията си на ветеринар?

- Ветеринарията е част от моя живот, отделила съм й 9 години - 4 в техникума и 5 в института. Това е много дълъг период от време. Когато гледам програми с медицински термини, се улавям, че много си обичам професията. Превеждам си всички термини от латински и разбирам диагнозите. Харесвам такива филми и предавания. Но на този етап аз съм на сцената и приоритет има тя. Един ден може и да се върна към професията си, но засега нищо не мога да кажа. На този етап нямам възможност и време за нея.

- Не е тайна, че преди да станеш певица, си била професионална танцьорка. Когато те гледам, имам чувството, че се сливаш с ритъма на танца и като че ли там се чувстваш в стихията си. Така ли е?

- О, да, танците са моята страст от години. Приживе Тодор Колев ме покани в неговото шоу, което беше най-гледаното тогава, заедно с една страхотна група - “Джипси авер”, със солист Джаго. Беше много вълнуващо и забавно да бъдем на тази сцена. Това са незабравими моменти от моя живот, за които винаги ми е приятно да се сещам. С Тодор Колев бяхме приятели, той винаги ще остане един от моите любими актьори. А танцувалните ми умения ми помогнаха много в изграждането на концепция за представянето на моите песни. 

- Кои са повече - враговете или приятелите ти в попфолка?

- Не мисля, че имам врагове. Може би има хора, които не ме харесват, нормално е да не те обичат всички, пък и аз не желая това. Никой досега не ми е показал, че ми е враг. Никой не се е държал грубо с мен. Е, и приятелки чак нямам, но се разбирам много добре с повечето от колежките си.

- Има ли изпълнителка от световните, на която се възхищаваш?

- Идол ми е Мадона, разбира се. Нямам обаче конкретен изпълнител, на когото да подражавам, защото не е професионално. В определен момент харесвам Лейди Гага, в друг Бионсе и Риана. Кристина Агилера направи попадение и се завърна триумфално. Отчитам това, което правят световните звезди. Искам и в България да има такова поле за изява. Всичко да има концепция, да е измислено и направено както трябва. Харесва ми, че по света хората работят с огромни екипи, всяко нещо е прецизно, точно и изпипано до последен детайл. Знае се какво да се направи и кога да се направи. 

- Добре, няма да те питам за подробности в личния ти живот, но за финал кажи ми дали вярваш в любовта?

- Любовта е моят двигател. Тя е чувството, което ме вдъхновява във всичко. Аз съм позитивен човек и на сцената, и в личен план. Обичам да правя нещата с любов и на 100 процента. Вярвам в нея - да! Напоследък се старая да се грижа не само за физическата си форма, а и да се развивам на духовно ниво - а без това чувство не би било възможно!

- Време е за пожелание към нашите читатели!

- Преди всичко им желая много здраве. И още нещо - животът е прекрасен, ако правите това, което най-много харесвате. Правете го обаче с много сърце и любов...

Валентина ИВАНОВА
/вестник "Над 55"/