2-годишно момиченце от Велико Търново се нуждае от средства за скъпоструващо лечение в чужбина. Малката Нелис страда от злокачествено заболяване – невробластом, който е изключитлено агресивен. Предстои да бъде направена операция и химиотерапия в болницата “Anadolu Medical Center” в Истанбул.

Необходимата сума за лечението на Нелис е в размер на 100 000 евро, която е непосилна за семейството й. Близки на малкото момиченце призовават всеки, който има възможност да помогне с дарение на разкритата банкова сметка, пише "Янтра днес". 

Нелис е единствено и дългочакано дете в семейството. Преди дни е прегледана от педиатър заради висока температура и е назначено лечение с антибиотик на инфекция на горните дихателни пътища. Месец и половина преди това невръстното момиченце е имало болки в дясното краче, като постепенно е спряло да ходи. Родителите отново са потърсили лекарска помощ. При направените изследвания е установено, че Нелис има туморно образование в коремната кухина и е насочена за лечение в София. При направените отново медицински изследвания е поставена предварителна диагноза за напреднала стадий на невробластом. Родителите се обърнали за помощ към “Anadolu Medical Center”, от където им дават надежда за детето.

Часове след публикуване на информацията за малката Нелис, в социалната мрежа започна кампания за набирането на средства. Създадена е група във фейсбук „Да спасим живота на малката Нели“, в която се продават различни артикули, а парите от продажбата им ще бъдат дарени за детето. За набирането на средства е разкрита и дарителска сметка на името на Нелис Заимова Кедова.

Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF