Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, след като днес Апелативният съд във Варна отмени оправдателната присъда на Окръжния и наложи 4-годишна ефективна присъда за изнудване на депутата.

Според него моментът за постановяване на тази присъда е подбран умишлено, "за да може в европейския доклад на 23 –ти септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар. олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива".

Марешки е категоричен, че адвокатите му ще обжалват в законовия срок. "Няма да се поддам на поредния опит за натиск. Господ отгоре гледа! Вярвам, че истината ще възтържествува!", посочва в заключение той. 

Ето й пълния текст на коментара на Веселин Марешки: 

Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. В какво ме обвиняват де факто -  в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал съм да се спази законът!

Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи.

Това говори много за начина на работа. Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми- и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно!

Смятам, че моментът за постановяване на тази присъда е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 –ти септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива.

Явно съм им много удобен в момента - от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ. Но от друга страна- ВОЛЯ винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното „галено” дете  -други са тези, които от години се натискат за тази роля.

Явно някой иска да   послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви „успехи”.

Адвокатите ми ще обжалват в законовия срок. Няма да се поддам на поредния опит за натиск. Господ отгоре гледа! Вярвам, че истината ще възтържествува!


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ